Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γλυκό του κουταλιού…μανιτάρι!

Γλυκό του κουταλιού…μανιτάρι!

από kmir

GlukoManitariaΑπό τον Αθανάσιο Υφαντή

Υλικά

1/2 κιλού μανιτάρια του βουνού νεραντζάκια (κανθαρίσκοι-κιτρινούσκες)

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 λεμόνι

1 βανίλια για άρωμα

Εκτέλεση

Διαλέγετε κατά προτίμηση τα πιο μικρά νεραντζάκια, τα καθαρίζετε και τα ζεματάτε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει λίγο το νερό. Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια. Βράζετε το μείγμα για 30 λεπτά και πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε το χυμό του λεμονιού. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσουν .Την επόμενη μέρα το ξαναβράζετε για να δέσει το σιρόπι. Όσο διαρκεί ο βρασμός, ξαφρίζετε το γλυκό με μία τρυπητή κουτάλα. Τέλος προσθέστε και τη βανίλια. Σερβίρετε με γιαούρτι ή παγωτό βανίλια!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies