Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γιουβετσάκι Μοσχάρι

Γιουβετσάκι Μοσχάρι

από kmir

Γιουβετσάκι ΜοσχάριΑπό την Γιαννούλα Πετρούση

Υλικά

• 1 κιλό μοσχάρι

• 2 μεγάλα κρεμμύδια

• 200 γρ ελαιόλαδο

• 2 κύβους λαχανικών(για κοκκινιστά)

• 3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)

• Κριθαράκι ή χυλοπίτες

• 250 γρ κοκκινο κρασί

• 3 ώριμες ντομάτες

• 2 κουταλιές πελτέ

• 2 κουταλιές ζάχαρη

• φέτα

• παρμεζάνα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στην χύτρα το μοσχάρι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στην γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, την ζάχαρη, το σκόρδο, το αλάτοπίπερο ,το κριθαράκι, το κρασί και 1 ποτήρι νερό τουλάχιστον.

Εάν δεν έχετε καπάκι σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο .

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 και το αφήνετε εκεί για 1 με 2 ώρες να ψηθεί. Στην μιάμιση ώρα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε τριμμένη φέτα τυρί και ανακατέψτε, επίσης σκεπάστε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήστε το για κανένα 10 λεπτό ακόμα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies