Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γιουβαρλάκια με σάλτσα αβγολέμονο

Γιουβαρλάκια με σάλτσα αβγολέμονο

από kmir

giouvarlakiaAπό την Όλγα Ευσταθιάδου

Υλικά

750 γρ. κιμά

½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

½ φλ. ρύζι

½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 αβγά

3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός

1-2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.

Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.

Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies