Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γιουβέτσι με θαλασσινά

Γιουβέτσι με θαλασσινά

από kmir

gioubetsi-thalasinaΑπό τη Σπυριδούλα Δελαπόρτα

Υλικά

καβουρόψιχα, καλαμάρια, μύδια

ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

σκόρδο

κριθαράκι

κρασί

ντομάτες

πιπεριές

καρότα

μανιτάρια

άνηθος

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τα καλαμάρια, αφαιρέστε το διαφανές κόκαλο και κόψτε τα σε ροδέλες. Πλύνετε καλά τα μύδια σε τρεχούμενο νερό και με μια βούρτσα αφαιρέστε ό, τι είναι κολλημένο στο κέλυφος. Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο έως ότου γίνουν διάφανα. Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε ακόμα μία φορά. Ρίξτε το κρασί και σιγοβράστε. Κατόπιν, προσθέστε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα καρότα, τις μικρές πιπεριές και τα μανιτάρια και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 8 λεπτά περίπου.

Προσθέστε τα καλαμάρια, τα μύδια, τις γαρίδες και την καβουρόψιχα αφού την στραγγίξετε. Ανακατέψτε ελαφρά ώστε να μην λιώσουν τα θαλασσινά και αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν για ακόμη 10 λεπτά.

Προσθέστε τον άνηθο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Η σάλτσα θα πρέπει να διατηρήσει την κρεμώδη υφή της και τα θαλασσινά δεν θα πρέπει να στεγνώσουν. Στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρέστε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. Σερβίρετε αμέσως.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies