Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΔιάφορα Γιατί απειλούνται με εξαφάνιση οι άνδρες;

Γιατί απειλούνται με εξαφάνιση οι άνδρες;

από kmir

mpampas-kai-toraΜε εξαφάνιση από τον πλανήτη απειλούνται οι …άνδρες.

Το ανδρικό είδος δυσκολεύεται να αναπαραχθεί τόσο στη γη όσο και στο διάστημα, γεγονός που αναμένεται να επιδεινωθεί στο απώτερο μέλλον!

Τοξικά φυτοφάρμακα, χημικές ενώσεις που περιέχουν τα πλαστικά είδη και τα καλλυντικά αλλά και εκατομμύρια τόνοι φαρμάκων, που καταλήγουν στο πιάτο μας, μέσω του υδροφόρο ορίζοντα, ”επιτίθενται” στο ισχυρό φύλλο με στόχο να το θηλυκοποιήσουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το χρωματόσωμα Υ, που δημιουργήθηκε πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια, χαρακτηρίζει τα αρσενικά όντα στον πλανήτη γη, και ένα μέρος της σπερματογένεσης, ρυθμίζεται από γονίδια που βρίσκονται στο συγκεκριμένο χρωματόσωμα.

«Το χρωματόσωμα Υ όμως είναι πολύ ευαίσθητο και μεταλλάσσεται εύκολα από διάφορους παράγοντες που δεν γνωρίζουμε. Ωστόσο ένας από τους λόγους που ξέρουμε σίγουρα ότι το μεταλλάσσει, είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος»  αναφέρουν οι ειδικοί, οι οποίοι φέρνουν σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που παρατήρησαν οι ειδικοί επιστήμονες στη Φλόριντα.

Στην περιοχή αυτή υπάρχει μια λίμνη όπου μέσα πέφτουν τα απόβλητα από ένα εργοστάσιο. Εκεί λοιπόν οι ειδικοί παρατήρησαν ότι το πέος των αλιγατόρων είναι πολύ πιο μικρό από το πέος των αλιγατόρων που ζουν σε άλλη λίμνη, λίγο πιο μακριά που έχει καθαρά νερά.
Με την πάροδο των ετών το μήκος του Υ χρωματοσώματος ελαττώνεται στον πλανήτη γη. Ανθρωπολόγοι επισημαίνουν ότι σε 900 εκατομμύρια χρόνια το Υ χρωματόσωμα θα εξαφανιστεί στα αρσενικά όντα, οπότε θα δημιουργηθούν εκατομμύρια ασθενείς με σύνδρομο Turner, όπου θα λείπει το χρωματόσωμα Υ.

Ούτε στο διάστημα!

Όπως απέδειξε έρευνα της ερευνήτριας Μαρίας Βαρεμένου από το ίδιο πανεπιστήμιο είναι δυνατή η γονιμοποίηση και η επίτευξη εγκυμοσύνης σε αρουραίους σε διαστημικούς σταθμούς αλλά τα αρσενικά έμβρυα δυσκολεύονται να εμφυτευτούν στη μήτρα. Αντίθετα τα θηλυκά έμβρυα εμφυτεύονται χωρίς δυσκολίες.

«Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό το μόνο σίγουρο είναι ότι το αρσενικό είδος δυσκολεύεται να αναπαραχθεί και στη γη και στο διάστημα». Φαίνεται λοιπόν ότι το αρσενικό είδος δυσκολεύεται να αναπαραχθεί και στη γη και στο διάστημα.

www.iatropedia.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies