Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γιαουρτλού κεμπάπ

Γιαουρτλού κεμπάπ

από kmir

KempapΑπό την Λίλιαν Ρούσσου

Υλικά

μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
κύμινο
μπαχάρι
κόλιαντρο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
μαϊντανό
σκόρδο
ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα

4 ντομάτες ψιλοκομμένες
κανέλα
2 κουταλιές βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
πίτες για σουβλάκι
500γρ γιαούρτι στραγγιστό
λίγο βούτυρο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε πολύ καλά και τα βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάτε στα καλαμάκια για σουβλάκια. Ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνετε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνετε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα τηγανάκι ψήνετε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο. Όταν σερβίρετε τα κεμπάπ μην παραλείψετε το γιαούρτι. Καλή επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies