Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γεμιστό στήθος κοτόπουλου

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου

από kmir

 

StithosGalopoulas

Της Αγγελικής Πάντου

Υλικά

1 στήθος γαλοπούλας

150 γρ. δαμάσκηνα

5-6 φέτες μπέικον

200 γρ. τυρί μαστέλο Χίου

100 γρ. λιαστές ντομάτες

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. μουστάρδα dijon

1 κ.σ. μέλι

1 ποτήρι ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το στήθος της γαλοπούλας προσεχτικά και το βάζουμε επάνω σε αλουμινόχαρτο, αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμετις φέτες μπέικον επάνω του. Κόβουμε σε λωρίδες τις λιαστές ντομάτες και το τυρί και τα βάζουμε και αυτά στη μέση ακριβώς. Αφήνουμε τελευταία τα δαμάσκηνα και τυλίγουμε το στήθος με το αλουμινόχαρτο. Προσέχουμε να μην μπαίνει καθόλου αέρας! Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και το βράζουμε. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και φτιάχνουμε μία σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά, θυμάρι, πάπρικα, ελαιόλαδο, μουστάρδα, μέλι και απλώνουμε πολύ καλά στο στήθος. Ψήνουμε στο φούρνο για άλλη μισή ώρα. Ανα 10 λεπτά βρέχουμε το στήθος με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με πουρέ ή ψητές πατάτες. Καλή επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies