Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γεμιστά με κιμά

Γεμιστά με κιμά

από kmir

ParadosiakaGemistaΤης Μαιρής Μπάκα

Υλικά

6 μεγάλες ντομάτες
6 πιπεριές
260 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ μικρό καρότο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ρύζι
Ένα ματσάκι μαϊντανό
3-4 πατάτες
400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

 

Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και στεγνώστε τες. Κόψτε τις κορυφές με ένα μαχαίρι και φροντίστε να κρατήσετε κοντά το καπάκι που αντιστοιχεί στην κάθε ντομάτα και πιπεριά, για να μην μπερδευτούν. Αφαιρέστε τα σπόρια και τις μεμβράνες μέσα από τις πιπεριές, ξεπλύνετε το εσωτερικό τους και στεγνώστε τες. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αδειάστε τη σάρκα, τα ζουμιά και τα σπόρια από τις ντομάτες, προσέχοντας να μην “σκάψετε” με το κουτάλι πολύ κοντά στις άκρες αλλά αφήνοντας μια στρώση σάρκας ώστε να μην ανοίξουν ή σπάσουν, και τοποθετήστε τα μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων σας. Επεξεργαστείτε μέχρι να γίνει πολτός. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με πάτο, προσθέστε 60 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και το καρότο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι κι έπειτα προσθέστε τον κιμά. Σοτάρετε τον κιμά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι ν’ αλλάξει χρώμα. Ρίξτε τον πολτό ντομάτας που φτιάξατε πριν, το ρύζι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια πρέζα ζάχαρη. Θα πρέπει να έχετε αρκετό νερό μέσα στην κατσαρόλα ώστε να ψηθεί το ρύζι, οπότε αν ο πολτός της ντομάτας δεν είναι αρκετός, προσθέστε έως ½ κούπα νερό. Ανακατέψτε καλά κι αφήστε να πάρει μια βράση. Αμέσως βάλτε τη φωτιά στο χαμηλό, κλείστε το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν ψημένο αλλά al dente, ο κιμάς να έχει μισοψηθεί και το μείγμα να είναι λιγάκι ζουμερό. Ουσιαστικά αυτό που θέλετε σ’ αυτό το σημείο, είναι η γέμιση να μην ψηθεί εντελώς διότι θα συνεχίσει να ψήνεται και στο φούρνο. Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, πάρτε μια-μια τις ντομάτες και πιπεριές που έχετε βάλει στο ταψί και με ένα κουτάλι, γεμίστε τες κατά τρία-τέταρτα, δίνοντας έτσι περιθώριο στη γέμιση να φουσκώσει κατά το μαγείρεμα. Τοποθετήστε τις πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά, αυτό επίσης θα τα βοηθήσει να σταθούν όρθια, και περιχύστε τα με τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (passata), ψήστε τα γεμιστά για 1 ώρα, μέχρι οι ντομάτες και οι πιπεριές να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα από πάνω.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies