Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γεμιστά μανιτάρια

Γεμιστά μανιτάρια

από kmir

gemista_manitariaΑπό τη Χρυσούλα Κόνιου

Υλικά

8 τεμάχια μανιτάρια Porto Bello (θερμοκηπίου)

300 γρ. μαγιονέζα

20 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο και το σoτάρουμε ελαφρά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κουτ. σούπας βασιλικός

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Ανάλογο αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε προσεκτικά τα μανιτάρια από τυχόν χώματα. Κόβετε το μίσχο τους (κοτσάνι) και το ψιλοκόβετε. Σε ένα σκεύος ρίξτε νερό και αλάτι και ζεματίστε ελαφρά τα μανιτάρια. Βγάλτε τα από το νερό και κρυώστε τα. Στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τον βασιλικό, εάν είναι φρέσκος, καθώς επίσης και τον μαϊντανό.

Ψιλοκόψτε το μπέικον. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το μπέικον και το κρεμμύδι και σωτάρετε τα ελαφρά. Στην συνέχεια ρίξτε το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, το μπέικον, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά έως ότου γίνει μια σφικτή γέμιση. Γεμίστε τα μανιτάρια με τη γέμιση.

Tip: Περιχύστε με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies