Υλικά
800 γρ. κρέας απο στήθος γαλοπούλας
4 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
30 γρ. μουστάρδα
1/2 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
40 γρ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξερό θυμάρι
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Για τη μαρινάδα:
100 ml ελαιόλαδο
χυμό απο 2 πορτοκάλια
1/2 κρεμμύδι
20 γρ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Κόβω τη γαλοπούλα σε χοντρές φέτες και την τοποθετώ σε ένα σκεύος σκεπάζοντας την με τα υλικά της μαρινάδας. Την αφήνω να μαριναριστεί για 3 ώρες τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα από το βράδυ.
Πλένω και καθαρίζω τα λαχανικά.
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζω ελαφρά τη γαλοπούλα, αφού πρώτα την έχω στραγγίξει από τη μαρινάδα της.
Προσθέτω τα λαχανικά. Ανακατεύω λίγο ακόμη και συμπληρώνω με τα υγρά {χυμό πορτοκαλιού και κρασί} και τη μουστάρδα.
Σιγοβράζω μέχρι η σάλτσα να πήξει. Το σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.