Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

από kmir

galatopitaAπό τον Προκόπη Σταμούλη

Υλικά

Γάλα: 1,5 λίτρο

Ψιλό σιμιγδάλι: 1 κούπα

Ζάχαρη: 1 κούπα

Βούτυρο ή μαργαρίνη: 2 κουταλιές για την κρέμα και 4 για το
ταψί

Αυγά: 4 μέτρια

Βανίλιες: 2 κάψουλες

Αλάτι: λίγο στη μύτη του κουταλιού

Φλούδα λεμονιού: από 1/2 λεμόνι

Σφολιάτα: 2 φύλλα

Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το αλάτι, την βανίλια και το λεμόνι. Ανακατεύετε
συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσει το μείγμα και να δέσει ή κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε ανακατεύοντας στην κρέμα. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό. Βουτυρώνετε με το μισό βούτυρο που έμεινε το ταψί και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζετε από πάνω την κρέμα και την στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε
με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνετε ολόγυρα. Βουτυρώνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο. Με μαχαιράκι κάνετε τρυπούλες στο πάνω φύλλο και ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά, περίπου 40 λεπτά. Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Αν θέλετε την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies