Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο

από kmir

alaktompoureko_1Υλικά

3 λίτρα αγελαδινό γάλα

600 γραμ. ζάχαρη

ξύσμα 3 λεμονιών

600 γραμ .αβγά

210 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό

90 γραμ. κορν φλάουρ

150 γραμ φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζετε το γάλα και μόλις φτάσει στους 50ο βγάζετε λίγο γάλα και προσθέτετε σε αυτό τη ζάχαρη, τα αβγά, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ που από πριν τα έχετε ανακατέψει. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα για να μην σβολιάσει το μείγμα. Προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα και όλα τα υλικά μαζί με το γάλα βράζουν. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο και το λεμόνι. Κόβετε 12 κομμάτια-καπάκια από φύλλο κρούστας. Τα «ρετάλια» που βγαίνουν θα χρησιμοποιηθούν σαν φύλλα βάσης. Βουτυρώνετε με σκέτο βούτυρο πέντε μεγάλα φύλλα κομμένα στη μέση και τα τοποθετείτε σταυρωτά στο σκεύος βάζοντας ανάμεσα βουτυρωμένα και τα κομμένα φύλλα. Γεμίζετε με την κρέμα που ετοιμάσατε (600 γραμ.) και κουνάτε λίγο το σκεύος για να πάει η κρέμα παντού. Κλείνετε προσεκτικά τα φύλλα της βάσης και μετά τοποθετείτε τα φύλλα-καπάκια αφού τα βουτυρώσετε ένα-ένα. Χαράζετε ελαφρά τα δύο πρώτα καπάκια και το βρέχετε. Ψήνετε στον φούρνο στους 180ο για 50-55 λεπτά. Αφού το ξεφουρνίσετε το αφήνετε 5 λεπτά και το σιροπιάζετε με κρύο σιρόπι.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies