Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Αφράτο ψωμί!

Αφράτο ψωμί!

από kmir

BreadΤης Ντινας Ρίζου

Υλικά

300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 gr. αλεύρι σκληρό
50 gr. αλεύρι ολικής άλεσης
30 gr. βρώμη σε νιφάδες
15 gr. νωπή μαγιά
390 ml νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1¼ κ.γ.αλάτι
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά!

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη μας 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα άλευρα καθως και τις νιφάδες βρώμης.

Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το χυλό που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Ρίχνουμε το ζυμάρι σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε με τις παλάμες μας δημιουργώντας μια φρατζόλα.

Τοποθετούμε το ψωμί μας σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies