Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Αρνί στη σούβλα!

Αρνί στη σούβλα!

από kmir

ArniSoublaΤου Χρήστου Παππά

Υλικά
1 αρνί
1 χούφτα αλάτι και πιπέρι
σπάγκο για ράψιμο ή λεπτό σύρμα
1 χοντρή βελόνα

Εκτέλεση
Σουβλίζετε το αρνί από την ουρά και σπρώχνετε για να βγει η σούβλα από το κέντρο του κεφαλιού. Αλατοπιπερώνετε το αρνί από την εσωτερική πλευρά του. Μπορείτε να βάλετε ελάχιστο λάδι στο χέρι (ή σε ένα πινέλο κουζίνας) και να αλείψετε εξωτερικά το αρνί ώστε να κολλήσει επάνω στο αρνί το αλάτι. Μετά αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά (στις πλάτες, λαιμό, πόδια). Το ράβετε στο άνοιγμα με μια βελόνα με κλωστή ή με σύρμα λεπτό. Αυτό γίνεται για να μη τρέχει το ξύγκι κατά το ψήσιμο, κατά τα άλλα θα μπορούσε να μείνει και ανοιχτό. Την Κυριακή του Πάσχα, πρωί-πρωί, ετοιμάζετε τη φωτιά! Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή. Για να ψηθεί το αρνί θέλει 2-3 ώρες ανάλογα με τη φωτιά που έχετε. Στην αρχή θέλει γρήγορο γύρισμα, βοηθά να μην “αρπάξει” το αρνί, να μην καεί! Το ψήσιμο του αρνιού θέλει υπομονή. Μην βιάζεστε να το ψήσετε… θέλει να το βάλετε ψηλά σε ύψος και σε χαμηλή φωτιά. Αν το βάλετε χαμηλά, θα ψηθεί πιο γρήγορα αλλά μπορεί να το κάψετε.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies