Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Αρνάκι στο φούρνο με γλυκόξινη αλοιφή

Αρνάκι στο φούρνο με γλυκόξινη αλοιφή

από kmir

arnakiΑπό τον Ιωάννη Αμπατζιάνη

Υλικά

1 μπούτι αρνίσιο

2 με 3 κουταλιές ελαιόλαδο

ξύσμα και χυμός από μισό πορτοκάλι

3 κουταλιές σούπας μέλι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε το αρνίσιο μπούτι με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε σε ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε περίπου για μία ώρα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για μισή με μία ώρα ακόμη, ώσπου να ψηθεί καλά το κρέας και να ροδίσει η επιφάνειά του. Ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού με το μέλι και αλείφουμε το μπούτι τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

Το αφήνουμε να “σταθεί” για 10 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, πριν το κόψουμε σε φέτες. Το σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies