Της Δήμητρας Μ., Άνω Πατήσια
Μια εύκολη παραλλαγή, για όσους έχουν βαρεθεί τον αρακά με ντομάτα. Ο τόνος είναι προαιρετικός…
Υλικά
- -1 κιλό αρακά
- -3 καρότα ψιλοκομμένα
- -1 πατάτα ψιλοκομμένη
- -2 τόνους σε νερό
- -1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- -Χυμό από 1-2 λεμόνια
- -1 κύβο λαχανικών
- -3 κούπες νερό
- -Αλάτι, πιπέρι
- -Λίγο λάδι
- -1 κρεμμύδι (μπορεί να αντικατασταθεί και με φρέσκα κρεμμυδάκια)
Εκτέλεση
- -Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- -Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα καρότα και την πατάτα για να σοταριστούν και αυτά.
- – Ρίχνουμε τον αρακά και τον κύβο λαχανικών.
- -Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- -Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30 λεπτά.
- -Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό.
- -Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε τον άνιθο, το χυμό λεμονιού και τους τόνους.
- -Το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Η συμβουλή μας: Αν βάλετε τόνο βάλτε λίγο παραπάνω άνηθο. Του πάει πολύ.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |