Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Από το μπιμπερό …στο κύπελλο

Από το μπιμπερό …στο κύπελλο

από kmir

bibero_kypelloΑνακαλύψτε τα 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την έναρξη, τη χρήση και τη διακοπή των κυπέλλων στα παιδιά.

Από την επιστημονική ομάδα της KITE HELLAS

1. Ξεκινήστε τα μεταβατικά κύπελλα νωρίς: Τα μωρά αρχίζουν συνήθως τη στερεά τροφή από τους 6 μήνες. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εισαγάγετε νερό και (αραιωμένο) χυμό. Μια καλή ιδέα είναι να πάρετε νωρίτερα μερικά κύπελλα με λαβές, καπάκια κ.λπ. για να συνηθίσει το παιδί σας στην ιδέα ότι τα υγρά (συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος) μπορούν να βρίσκονται σε κάτι άλλο εκτός από ένα μπιμπερό ή το μαστό.

Ενώ τα μωρά θα διασκεδάζουν πετώντας και παίζοντας με αυτά τα κύπελλα, γύρω στους 9 μήνες, πολλά μωρά θα ξεκινήσουν και να πίνουν από αυτά. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ) συνιστά τα παιδιά να σταματούν το μπιμπερό και να πίνουν από μεταβατικά κύπελλα γύρω στο ένα έτος της ηλικίας τους.

2. Χρησιμοποιήστε τα κύπελλα με σύνεση: Αποφύγετε τη χρήση μεταβατικών κυπέλλων ως πιπίλα και μην επιτρέπετε στα παιδιά να πίνουν όλη την ημέρα από αυτά, εκτός και αν περιέχουν νερό. Τα κυπελάκια με γάλα, χυμό, επιτρέπουν τη ζάχαρη (ακόμα και τη φυσική) να παραμένει στο στόμα περισσότερο και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνο φθοράς των δοντιών. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που οι τρύπες στα δόντια έχουν αυξηθεί κατά 15 % από 1994 μέχρι το 2002 σε παιδιά 2-5 ετών, σύμφωνα με το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

3. Εγκαταλείψτε τα μεταβατικά κύπελλα το συντομότερο: Τα μεταβατικά κυπελλάκια υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μια σύντομη μετάβαση στα κανονικά κύπελλα. Η κατάχρηση των μεταβατικών κυπέλλων μπορεί να προκαλέσει από τερηδόνα μέχρι και δυσκολίες στην ομιλία. Επειδή τα παιδιά ρουφούν από τα κυπελλάκια με τον ίδιο τρόπο που ρουφούν και από το μπιμπερό, εάν χρησιμοποιούνται για πολύ καιρό, μπορεί να αλλάξει η θέση της γλώσσας και των δοντιών, προκαλώντας πιθανώς ψεύδισμα και προβλήματα άρθρωσης. Ένα άλλο μειονέκτημα για τα μικρά παιδιά από το πιπίλισμα για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αυτό που ονομάζεται Διαταραχές Στοματοπροσωπικών Λειτουργιών. Τα μεταβατικά κύπελλα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για έναν περίπου μήνα. Η χρήση κυπέλλων με ένα καλαμάκι είναι προτιμότερη για την ανάπτυξη του λόγου και την υγεία των δοντιών.

Συμπέρασμα: Κάντε μετάβαση σε ένα κύπελλο με καλαμάκι, το συντομότερο δυνατό.

4. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να πίνουν από κανονικά κύπελλα: Η AAP συστήνει να διδάσκουμε στα παιδιά να πίνουν από τα κανονικά κύπελλα μεταξύ 12 και 15 μηνών. Μόλις τα παιδιά το κατακτήσουν αυτό, ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανονικά κύπελλα στα γεύματα και κύπελλα με καλαμάκι για το νερό όταν είστε στο δρόμο.

5. Σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Παιδιατρικής Διατροφής του ΑΑΡ, τα παιδιά είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν τα μεταβατικά κύπελλα κατά τα 2 ή 3 έτη τους. Εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί ένα ανοικτό κύπελλο και μερικά ποτήρια με καλαμάκια είναι πιθανώς εντάξει.

 

 

Avent Κυπελλο Εκμαθησης με Λαβες 260ml 782 00

Το πρωτοποριακό κύπελλο SCF782/00 της Philips AVENT διευκολύνει το νήπιο να μεταβεί στο. στάδιο της κανονικής πόσης χωρίς ακαταστασία. Η μοναδική βαλβίδα με προστασία κατά των. διαρροών ενεργοποιείται με τα χείλη και επιτρέπει στο μικρό σας να πίνει από κάθε σημείο, όπως. κάνουν και οι μεγάλο

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies