Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Αποστείρωση χωρίς εμμονές

Αποστείρωση χωρίς εμμονές

από kmir

Αποστείρωση στα αντικείμενα του μωρού, χωρίς εμμονέςΜπιμπερόν, θηλές, δροσιστικοί κρίκοι οδοντοφυΐας, παιχνίδια. Όλα τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το στόμα του μωρού πρέπει να αποστειρώνονται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης του οργανισμού από τα επιβλαβή βακτηρίδια,

αφού κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής του στερείται ενός αναπτυγμένου ανοσοποιητικού συστήματος. Εντούτοις, η αποστείρωση δεν πρέπει να γίνει εμμονή. Ένα νεογέννητο δεν πρέπει να ζει σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Η περιορισμένη παρουσία μικροβίων στα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή είναι όχι μόνο αναπόφευκτη, αλλά και απαραίτητη.

Χρησιμεύει για να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό μέσω του οποίου το σώμα του παιδιού αναπτύσσει και ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Επομένως, για να αποφύγετε τα προβλήματα, αρκεί να ακολουθήσετε τους βασικούς κανόνες υγιεινής ώστε να αποτραπεί ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός των βακτηριδίων.

Bασικοί κανόνες υγιεινής

Αρχικά, λοιπόν, για να καταπολεμηθούν τα μικρόβια, πρέπει να καθαριστούν σωστά το μπιμπερόν και οι θηλές. Χρησιμοποιήστε υγρό πλυσίματος πιάτων, τρίψτε προσεκτικά με τη βούρτσα μπουκαλιών τα μπιμπερόν και τις θηλές, και ξεπλύνετε λεπτομερώς. Μόνο αν τα αντικείμενα είναι τελείως καθαρά, μπορούν να αποστειρωθούν σωστά.

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι αποστείρωσης. Η ψυχρή μέθοδος, η θερμή με τους ηλεκτρικούς αποστειρωτές ατμού, η αποστείρωση σε φούρνο μικροκυμάτων με την ειδική συσκευή και, τέλος, η πιο παλιά και απλή μέθοδος, αυτή του βρασμού.

Είναι καλό να αναφερθεί ότι με την πάροδο του χρόνου όλες οι διαδικασίες αποστείρωσης τείνουν να επιταχύνουν τη φθορά των προϊόντων. Είναι, επομένως, σημαντικό να ακολουθηθούν οι οδηγίες χρήσης, ειδικά όσον αφορά τον χρόνο αποστείρωσης, που αν είναι υπερβολικός, θα μπορούσε να καταστρέψει τα αντικείμενα.

Η αποστείρωση των μπιμπερόν, των θηλών και των παιδικών παιχνιδιών είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια των πρώτων 6-7 μηνών ενός παιδιού. Μετά από αυτό, η λεπτομερής πλύση με το υγρό πλυσίματος των πιάτων είναι περισσότερο από αρκετή. Οπότε μπορείτε να ηρεμήσετε…

Πηγή: Chicco

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies