Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Απλό μοσχάρι καπαμά με λευκό κρασί

Απλό μοσχάρι καπαμά με λευκό κρασί

από kmir

moshari_kapamaAπό την Σεβαστούλα Ντάκουλα

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ψαχνό

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 γαρίφαλα

1 κανέλα

1 κουτ σούπας αλεύρι

βούτυρο ή μαργαρίνη

ντομάτα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια, τα αλευρώνετε, τα τηγανίζετε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, με βούτυρο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε εάν χρειαστεί λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι, ντομάτα όση θέλουμε, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τέλος το κρεατάκι μας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με μια πυκνή σάλτσα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies