Αρχική Μωρό 0-2Βρεφική Περιποίηση Αντηλιακό παντού και πάντα!

Αντηλιακό παντού και πάντα!

από kmir

Helioderm_2Η ηλιακή ακτινοβολία δεν έχει μόνο άμεση επίδραση στην επιδερμίδα μας μέσω των ακτίνων UVB που προκαλούν εγκαύματα, αλλά και μακροχρόνια επίδραση, μέσω των ακτίνων UVA.

Του Αριστομένη Μουρίκη, Φαρμακοποιού, μέλος του δικτύου Pharma PLUS

Οι UVA ακτίνες εισχωρούν βαθιά στο δέρμα και προκαλούν ρυτίδες, πανάδες, κηλίδες και μελανώματα. Για να προστατεύσουμε λοιπόν, τον εαυτό μας, αλλά και τα παιδιά μας, δεν εκτιθέμεθα στον ήλιο χωρίς αντηλιακό.

Τι πρέπει να προσέξετε

Όταν αγοράζετε αντηλιακό για εσάς ή το μωρό σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ο δείκτης προστασίας. Ο αριθμός αυτός δείχνει πόσες φορές περισσότερο μπορεί να μείνει κάτω από τον ήλιο το παιδί που το φορά σε σχέση με το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται να μείνει κάτω από τον ήλιο χωρίς αυτό.

Επιπλέον, είναι καλό να κάνετε μια μικρή δοκιμή επάνω στην επιδερμίδα του παιδιού προτού αγοράσετε το αντηλιακό, για να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί και αλλεργίες. Θα πρέπει επίσης να το ανανεώνετε συχνά και να το απλώνεται στο παιδάκι σας κάθε φορά που βγαίνει από τη θάλασσα, σε στεγνό και καθαρό δέρμα, για να απορροφάται καλύτερα.

Τι προσέχουμε στην συσκευασία

Η Σύσταση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που εξεδόθη τον Σεπτέμβριο του 2006, προβλέπει ότι:

1. Ισχυρισμοί όπως «sunblock» ή «100% προστασία» δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πλέον, γιατί κανένα αντηλιακό προϊόν δεν μπορεί να παρέχει πλήρη προστασία από την ακτινοβολία UV.

2. Οι τυποποιημένοι τρόποι περιγραφής («χαμηλή» – «μεσαία» – «υψηλή» και «πολύ υψηλή» προστασία) πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με τους δείκτες ηλιακής προστασίας (SPF – Sun Protection Factor) ώστε να βοηθούν στην επιλογή του κατάλληλου αντιηλιακού προϊόντος.

3. Καλύτερη επισήμανση για την προστασία από την ακτινοβολία UV-A

Ο βιομηχανικός κλάδος αρχίζει πλέον να περιλαμβάνει στις ετικέτες των προϊόντων του μια τυποποιημένη σφραγίδα UV-A, δηλώνοντας ένα -εκφραζόμενο σε ποσότητα- ελάχιστο όριο προστασίας από την ακτινοβολία UV-A (1/3 του SPF). Το όριο αυτό αυξάνεται παράλληλα με την αύξηση του δείκτη ηλιακής προστασίας (SPF).

H πρότασή μας: Ειδικά για βρέφη και παιδιά, η CASTALIA προτείνει την κρέμα προσώπου Helioderm Fluide Naturel SPF30 και το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου – σώματος Helioderm Lait Naturel SPF30, για υψηλή αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο. Για παιδιά 3 ετών και άνω, η HELIODERM προτείνει το αντηλιακό σπρέι προσώπου και σώματος Helioderm Spray Sans Parfum SPF50+, με διαφανή, μη λιπαρή υφή. Πωλείται στα φαρμακεία σε οικονομική συσκευασία των 200ml, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες αντηλιακής προστασίας όλης της οικογένειας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies