Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Αλλιώτικος μουσακάς

Αλλιώτικος μουσακάς

από kmir

Aπό την Βάνα Τσακίρη

mousakas_agkinaresΥλικά

10 φύλλα κρούστας

10 αγκινάρες

700γρ. αρακά

3 κρεμμύδια σε φετάκια

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο

5κσ. λάδι

αλάτι

πιπέρι

Για τον κιμά

1 κιλό κιμά

2 κονσέρβες μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια λιωμένα

1/2 φλ. λάδι

1/2φλ. κρασί

1 νεροπότηρο ντομάτα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

μπαχάρι

Για την μπεσαμέλ

1 lt. γάλα

6κσ. αλεύρι

6κσ. λάδι

1 αυγό

200γρ μανούρι τριμμένο

100γρ γραβιέρα τριμμένη

1/2 κγ. αλάτι

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις αγκινάρες κομματάκια και τις βράζουμε με τον αρακά 15 λεπτά. Σουρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τον αρακά με τις αγκινάρες και τα μυρωδικά. Τσιγαρίζουμε άλλα 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, και βράζουμε 45 λεπτά. Καλό είναι ο κιμάς να μην έχει πολλά ζουμιά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό. Μόλις αρχίσει να πήζει ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε το αυγό . Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε και τα τυριά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα. Στρώνουμε τις αγκινάρες- αρακά. Μετά βάζουμε τον κιμά και από πάνω τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies