Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Αληθινή ομορφιά!

Αληθινή ομορφιά!

από kmir

omorfia 1«Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε για το τι εστί όμορφο. Να δούμε πέρα από αυτό που μας έχουν πει ή αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η ομορφιά».

Της Σοφίας Μ. Κουλουρη, εργασιοθεραπεύτριας S.I. www.anaptixipaidiou.gr

Αυτό επιχειρεί να κάνει ο Rick Guidotti, γνωστός φωτογράφος μόδας. Από φωτογραφίες σούπερ μόντελ στο Μιλάνο, στο Παρίσι και στο στούντιο του στη Νέα Υόρκη πήρε απόφαση ζωής να φωτογραφίζει παιδιά με γενετικές ανωμαλίες.

Ήταν μια ημέρα 15 χρόνια πριν όταν φωτογράφισε για πρώτη φορά μια γυναίκα με γενετική ανωμαλία που είδε να περιμένει σε μια στάση. Είχε χλωμό δέρμα και λευκά μαλλιά, ένα κορίτσι με αλμπινισμό. Ενθουσιάστηκε με την ομορφιά που εξέπεμπε η φωτογραφία του και άρχισε μια «έρευνα» ζωής. Κατάλαβε ότι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα ιατρικά εγχειρίδια σχετικά με γενετικές ανωμαλίες ήταν τρομακτικές, απάνθρωπες. Δεν έβλεπε το ίδιο αυτός, όμως, μέσα από το φακό του. Έβαλε τον εαυτό του στη θέση του γονέα που ο γιατρός του ανακοινώνει ότι το παιδί του πάσχει από τη χ γενετική ή μη ανωμαλία. Οι φωτογραφίες που καλείται να δει ο γονέας για να καταλάβει τι έχει το παιδί του είναι τρομακτικές, άσχημες… Όχι, όμως, και οι φωτογραφίες του Rick Guidotti….

 

nanismos-2Η Ιρίνα βρέθηκε σε ορφανοτροφείο όταν ήταν 4 ημερών. Στα 5 την υιοθέτησαν και σήμερα ζει στο Μέϊν της Αμερικής. Πάσχει από νανισμό. Είναι 8 χρονών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ipad 3

Η Κορίνα πάσχει από μια σπάνια γενετική ανωμαλία. Αγαπάει το ipad της

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bill 4Το 2010 ο Bill απεβίωσε. Ήταν περήφανος για τα ιδιαιτέρως μακριά του άκρα που χαρακτηρίζουν τα παιδιά με σύνδρομο Marfan.

 

 

 

 

 

 

 

 

dusmorfiaΗ μυϊκή δυσμορφία δεν τον σταματά να χαμογελά και να βλέπει τη ζωή αισιόδοξα.

 

 

 

 

 

 

 

 downΗ Grace είναι 7 χρονών. Είναι καλή μαθήτρια, αγαπάει τα ζώα και έχει 2 σκύλους & 2 γάτες. Λατρεύει το καραόκε και κάνει χορό με κλακέτες. Πάσχει από σύνδρομο Down.

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies