Αρχική Παιδί 2-6Ανάπτυξη Αγοράζοντας ασφαλή παιχνίδια

Αγοράζοντας ασφαλή παιχνίδια

από kmir

ta-paidia-paizeiΛένε ότι τα σημερινά παιδιά είναι πιο έξυπνα. Δέχονται περισσότερα ερεθίσματα, καλλιεργούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν τις ικανότητες τους, παίζουν.

Είναι άραγε και τα παιχνίδια τους πιο «έξυπνα»; Επισκεφθήκαμε 2 μεγάλες εταιρείες παιχνιδιών και προσπαθήσαμε να λύσουμε το… μυστήριο, μαθαίνοντας παράλληλα χρήσιμα πράγματα για μικρά και λίγο… μεγαλύτερα παιδιά.

Της Δήμητρας Μαυρίδου

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκατε σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και δεν ξέρατε τι να πρωτοδιαλέξετε; Έντονα χρώματα, μεγάλη ποικιλία σχεδίων, υφασμάτων, υλικών, αλλά και τύπων παιχνιδιών. Ποιο παιχνίδι είναι κατάλληλο για τον μικρό μου γιό, που πάει νηπιαγωγείο, τι να αγοράσω για την Κατερινούλα που χθες έκανε τα πρώτα της βήματα και τι για τον Πέτρο, που μεθαύριο κλείνει τα 8; Πριν βομβαρδίσετε την πωλήτρια με ερωτήσεις δείτε κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν φτάσετε στο ταμείο.

Τι να προσέξετε

Το πρώτο πράγμα που τόνισε τόσο η κα Βιολέττα Λάππα, Διευθύντρια Marketing Kloukinas – I. Lappas SA (mothercare-elc), όσο και ο κ. Μανώλης Νταουντάκης, Brand Manager Games, Transformers & Big Kids, στην Hasbro είναι το παιχνίδι να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού στο οποίο απευθύνεται. Παιχνίδια που προορίζονται για μεγαλύτερα ή μικρότερα παιδιά είναι σίγουρα μια λανθασμένη επιλογή. Για τα βρέφη ενδείκνυνται τα παιχνίδια που τα βοηθούν να ανακαλύψουν το σώμα τους και να συντονίσουν τις κινήσεις τους, ενώ στα μεγαλύτερα παιδάκια προτείνονται τα παιχνίδια που προωθούν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, την ανάπτυξή τους και τα προετοιμάζουν για το σχολείο, μας εξήγησε η κα Λάππα. Ο κ. Νταουντάκης δε, προέβη σε μια χρήσιμη κατηγοριοποίηση των παιχνιδιών ανάλογα με την ηλικία που απευθύνονται:

Ηλικία 0-3: Τα παιχνίδια που βοηθούν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους όπως την μνήμη, όραση, την υφή και τον ήχο.

Ηλικία 3-5: Παιχνίδια που αναπτύσσουν τη φαντασία όπως οι φιγούρες δράσεις και τα αυτοκινητάκια για τα αγόρια και οι κούκλες για τα κορίτσια.

Ηλικία 6-9: Τα ομαδικά επιτραπέζια.

Ηλικία 10-12: Τα οικογενειακά επιτραπέζια & ηλεκτρονικά παιχνίδια

Επιπλέον, «Προτιμάμε προϊόντα γνωστών κατασκευαστών γιατί περνούν από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους και προσέχουμε το παιχνίδι να φέρει την υποχρεωτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση CE», τονίζει και η κα Λάππα αναφέρει και την παράμετρο του χαρακτήρα του παιδιού για την επιλογή του παιχνιδιού. «Είναι σημαντικό να παρατηρούμε το παιδί μας και να αγοράζουμε τα παιχνίδια που θα το βοηθήσουν να αναπτύξει τα ταλέντα και τις κλίσεις του».

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies