Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Αγκινάρες αλα πολίτα!

Αγκινάρες αλα πολίτα!

από kmir

AgginaresΤης Αυγής Μαστορίδου

Υλικά
10 φρέσκες τρυφερές αγκινάρες
1-1/2 κούπας λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 καρότα σε ροδέλες
3 μέτριες πατάτες σε κομμάτια
3 κουταλιές σούπας άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
2-3 λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βγάζουμε το χνούδι τους, αφήνουμε τα τρυφερά φύλλα και τα κοτσάνια. Τρίβουμε τις αγκινάρες με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και αρκετό χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάζουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα, και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, το αλεύρι,και τις πατάτες και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Τοποθετούμε προσεχτικά και τις αγκινάρες, με τα κοτσάνια προς τα πάνω και ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστούν. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, και προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3/4 περίπου με το καπάκι κλειστό. Οι αγκινάρες πρέπει να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν, και να μείνουν με το λάδι τους.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies