Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Αγκινάρες αλά πολίτα

Αγκινάρες αλά πολίτα

από kmir

agkinaresΑπό την Ιωάννα Πίπη

Υλικά

7 αγκινάρες φρέσκες

1 ποτηράκι λάδι

4 φρεσκοκομμένα κρεμμυδάκια

2 καρότα σε ροδέλες

2 πατάτες μεγάλες

1 πιατάκι γλυκού άνηθο κομμένο

αλάτι και πιπέρι

3 κουταλιές λεμόνι

3 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεχτικά τις αγκινάρες ώστε να μείνει καθαρό το πάνω μέρος της, δηλαδή ο ανθός. Για να μην μαυρίσουν μόλις τις καθαρίσουμε τις περνάμε με λεμόνι και αλεύρι. Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμυδάκι με λαδάκι και μετά προσθέτουμε τα καρότα. Κατόπιν τοποθετούμε τις αγκινάρες με τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή πατάτες, άνηθο, νερό, αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνουμε να μείνουν σε χαμηλό βρασμό για μισή ώρα – αν χρειαστεί ίσως και λίγο παραπάνω. Αφότου βράσουν προσθέστε χυμό λεμονιού. Αν δε βάλετε αλεύρι στα υλικά τότε αυτό μπορεί να αντικατασταθεί στο τέλος από αβγό και αντί να μπει χυμός λεμονιού να ρίξουμε στις αγκινάρες αβγολέμονο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies