familylife.gr
Bιβλία για παιδιά


Ιστορία για ένα μικρό μαμούθ/Πατάκης
Παιδικές ιστορίες

7602Συγγραφείς: Μιχάλης Δ. Δερμιτζάκης, Paul Y. Sondaar

Εικονογράφηση: Δημήτρης Φουσέκης

Βρισκόμαστε στην Εποχή των Παγετώνων και μεγάλες περιοχές του πλανήτη μας καλύπτονται από πάγους ή παγωμένα εδάφη με θάμνους, βρύα λειχήνες, ρείκια. Μια ομάδα κυνηγών σώζει ένα μικρό μαμούθ από βέβαιο θάνατο. Εκείνο με τη σειρά του θα τους σώσει από το κρύο, την πείνα και τους εχθρούς τους....Ο γιος ενός κυνηγού, ο Τότο, θ' ανέβει στην πλάτη του μικρού μαμούθ και θ' αρχίσουν οι περιπέτειες...

Μέσα από τη φανταστική ιστορία ενός μικρού παιδιού και ενός μαμούθ, μαθαίνουμε πολλά και ενδιαφέροντα για την προϊστορική περίοδο: την καθημερινότητα, τις ασχολίες των ανθρώπων, τις συνθήκες διαβίωσης, το φυσικό περιβάλλον κ.ά. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει γλωσσάρι και επιπλέον επεξηγήσεις ή πληροφορίες. Είναι ένας συνδυασμός βιβλίου γνώσεων και λογοτεχνίας, τοποθετημένου σε μια εποχή που αρέσει πολύ στα παιδιά. Ένα βιβλίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς στην τάξη ως βιβλίο γνώσεων. Ο γονιός καλείται ν' απαντήσει στις γεμάτες φαντασία απορίες των παιδιών. Απορίες που πολλές φορές απαιτούν μια πιο ειδική γνώση από μέρους των γονιών. Αυτή η σκέψη οδήγησε τον συγγραφέα να δημιουργήσει στο τέλος του βιβλίου ένα γλωσσάρι που προσφέρει επιπλέον επεξηγήσεις και πληροφορίες.

 
Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό»/ ΕΨΥΠΕ
Εκπαιδευτικά βιβλία

Delete_eskofylloΣυγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα

Σχεδιασμός: Διατσέντα Παρίση

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), παρουσίασε πρόσφατα μια νέα έκδοσή της το βιβλίο «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» για παιδιά και εφήβους, με χορηγό την WIND. Τo βιβλίο, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, περιέχει τρεις και μία ιστορίες για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ήρωες του βιβλίου, θύτες και θύματα, σε μια αλυσίδα φόβου μέσα από οθόνες κινητών, υπολογιστών, τάμπλετς. Ένα βιβλίο που δίνει δύναμη στον αναγνώστη για να κάνει DELETE στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

 
Το Πάσχα του Πασχάλη/Τετράγωνο
Παιδικές ιστορίες

tetragonoΣυγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου

Εικονογράφηση: Δήμητρα Αδαμοπούλου

Για παιδιά μέχρι 7 χρόνων

Φέτος την άνοιξη ο μικρός τρισχαριτωμένος λαγουδάκος, ο Πασχάλης, έχει χάσει τελείως το κέφι του. Αιτία της κακοκεφιάς του η μετακόμιση που αναγκάζονται να κάνουν –λόγω της δουλειάς του πατέρα του − από το αγρόκτημα όπου γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη κάμποσα χιλιόμετρα μακριά. Από κει δηλαδή που έτρεχε ανέμελος στα λιβάδια, τώρα θα πρέπει να κλειστεί σε κάποιο διαμέρισμα στην πόλη; Ο Πασχάλης δυσκολεύεται πολύ να συνηθίσει την καινούργια του γειτονιά, ώσπου, αναπάντεχα, όλα αλλάζουν σαν από θαύμα.

Το «Πάσχα του Πασχάλη» είναι μια διασκεδαστική ιστορία για το πείσμα των παιδιών και τις δυσκολίες προσαρμογής σε νέο περιβάλλον.

 
Ο Κλουζ στο διαδίκτυο/Mεταίχμιο
Παιδικές ιστορίες

metaixmioΣυγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους

Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Σειρά: Λογοτεχνία για παιδιά

Ηλικία: 8-10

Επιτέλους! Ο Κλουζ απέκτησε τον υπολογιστή που ονειρευόταν και δεν είναι πια αναγκασμένος να δουλεύει τις υποθέσεις του με μεσαιωνικές μεθόδους! Κι ευτυχώς... Γιατί η τελευταία υπόθεση που ανέλαβε τον οδηγεί στον επικίνδυνο λαβύρινθο της σύγχρονης τεχνολογίας. Ψάχνει ένα μυστηριώδες παιχνίδι που είναι γνωστό με το όνομα «Μαγικός Κήπος».

Μια κλασική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει αστυνομικά μυστήρια. Έχει πουλήσει περισσότερα από 850.000 αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχει τιμηθεί με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.

 
Μύρτις, η ιστορία της μικρής Αθηναίας/Παπαδόπουλος
Εκπαιδευτικά βιβλία

Μύρτις, η ιστορία της μικρής Αθηναίας/ΠαπαδόπουλοςΣυγγραφέας: Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφος: Γιώργος Δημητρίου

Άλλες ιστορίες αρχίζουν έτσι, άλλες αλλιώς. Η δική μας αρχίζει με μια έκρηξη: την έκρηξη του Χρυσού Αιώνα. Που ήταν τόσο χρυσός, ώστε δε χρειάστηκε καν όλα τα εκατό του χρόνια για να λάμψει και ν' αστράψει διά παντός. Έφτασαν τριάντα, τα τριάντα χρόνια του Περικλή, που ήταν ο ίδιος ένας άνθρωπος-έκρηξη. Ένας άνθρωπος που μάζεψε κοντά του φιλοσόφους και γλύπτες, ποιητές και στρατηγούς, εμπόρους και μουσικούς, και τους χάρισε στην πόλη.

Η έκρηξη αυτή είχε μέσα της αμέτρητες άλλες μικρότερες εκρήξεις. Εκρήξεις από πέτρα, που τίναξαν ψηλά πυροτεχνήματα μαρμάρινα που ακόμα τα βλέπουμε. Εκρήξεις από λόγια, που σκάρωσαν ποιήματα και ιστορίες και σκέψεις λαμπερές που ακόμα τις διαβάζουμε. Εκρήξεις από αριθμούς και νοήματα που έστησαν αργότερα πανεπιστήμια ξακουστά. Εκρήξεις από θεάματα και μάσκες και χορούς... Εκρήξεις από γυμνάσια και ζωγραφιές και παιχνίδια και γιορτές.

Αυτή ήταν η Αθήνα η Χρυσή, με τον Παρθενώνα της και την Αγορά της, με τους δρόμους και τα ποταμάκια της και τα πλατάνια της.

 
Σειρά: Παιχνίδια με την πρώτη μου μυθολογία/ Παπαδόπουλος
Εκπαιδευτικά βιβλία

Σειρά: Παιχνίδια με την πρώτη μου μυθολογία/ ΠαπαδόπουλοςΣυγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Πάνω από 25 πρωτότυπες και ευχάριστες προτάσεις για κατασκευές, συνταγές, ομαδικά ή ατομικά παιχνίδια, δημιουργικά κόμικ, καθώς και δραστηριότητες ζωγραφικής ή θεατρικά παιχνίδια, τα οποία βασίζονται στις περιπέτειες των τεσσάρων μεγαλύτερων ηρώων της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας: του Ηρακλή, του Θησέα, του Ιάσονα και του Περσέα.

Μια διαφορετική ματιά στην ελληνική μυθολογία που θα εξοικειώσει τα παιδιά της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με τους μύθους, εντάσσοντάς τους στο καθημερινό τους παιχνίδι.

Το βιβλίο βασίζεται στην πετυχημένη σειρά "Η πρώτη μου μυθολογία", με σκληρό εξώφυλλο, του Φίλιππου Μανδηλαρά, με εικόνες της Ναταλίας Καπατσούλια.

 
Ταξίδι καλοκαιρινό… στης γνώσης το βυθό!/Μίνωας
Εκπαιδευτικά βιβλία

Ταξίδι καλοκαιρινό… στης γνώσης το βυθό!/ΜίνωαςΚείμενα: Ναντίν Κατσανού

Εικονογράφηση: M. Alice

Ένα βιβλίο γεμάτο δραστηριότητες και παιχνίδια αλλά και απλές ασκήσεις στα αγγλικά για ένα καλοκαίρι γεμάτο γνώση και διασκέδαση!

«Με τον Κορνήλιο και τη Λέλα το καλοκαίρι θα 'ναι τρέλα! Και η Βέτα με τον Ζαχαρία θα παίζουν μαζί στην παραλία. Η Λίλη και η Νίνι με χαρά, βουτιές θα κάνουν στα βαθιά.

Ελάτε γρήγορα, παιδιά, μαζί τους κι εσείς να κολυμπήσετε στης γνώσης τα νερά!

 
Καλοκαίρι με την Ντόρα (4-5 ετών)/ Μίνωας
Εκπαιδευτικά βιβλία

Καλοκαίρι με την Ντόρα (4-5 ετών)/ ΜίνωαςΣυγγραφέας: Γεωργία Αντωνάκη

Οι καλοκαιρινές διακοπές άρχισαν! Η Ντόρα μαζί με τους φίλους της έχουν ετοιμαστεί για πολλές βουτιές στη θάλασσα και παιχνίδια στην άμμο. Ακολούθησε τους κι εσύ για ένα διασκεδαστικό καλοκαίρι με την αγαπημένη σου παρέα.

Στο βιβλίο περιέχονται ασκήσεις, παιχνίδια και αυτοκόλλητα.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 2