familylife.gr
Βιβλία για γονείς


Το πράσινο παραμύθι...Τρώω σωστά και γελάω!
Διαπαιδαγώγηση

PrasinoParamuthi 1Το «Πράσινο Παραμύθι» είναι ένας διασκεδαστικός οδηγός διατροφής, με παραμύθια, παιχνίδια και εκπλήξεις, που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι διατροφολόγοι -διαιτολόγοι Παναγιώτα Μίαρη και Μαριέττα Μιχαήλ σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Στοφόρο και τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη μετέτρεψαν σε βιβλίο ένα πρόγραμμα που δοκιμάστηκε ήδη με επιτυχία σε μια σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων, συνδυάζοντας τη μαγεία των παραμυθιών, το παιχνίδι, αλλά και τη δημιουργική συζήτηση.

Στόχος του, να μάθουμε όλοι να τρώμε σωστά, μια και η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή!

Μέσα από το «Πράσινο Παραμύθι» τα παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες και βάζουν τη δική τους υπογραφή, αξιοποιώντας τη δημιουργική τους φαντασία. Και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν τελικά κάτι πολύ σημαντικό: Να μάθουν παίζοντας.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται δυο παραμύθια, εκ των οποίων το ένα καλούνται να το συνεχίσουν τα ίδια τα παιδιά, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα ερωτηματολόγιο, η... μυστική εξίσωση της διατροφής, οδηγίες για την αξιοποίηση του υλικού σε σεμινάρια ή στην τάξη, αλλά και συμβουλές -για παιδιά και γονείς- για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε τη διατροφή μας ώστε να είναι υγιεινή, απολαυστική και ...γεμάτη χαμόγελα!

 
Μητέρα τίγρη / Παπαδόπουλος
Διαπαιδαγώγηση

ManaTigrisΣυγγραφέας: Αmy Chua

Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου

Το βιβλίο της Amy Chua Μητέρα Τίγρη, είναι μια συγκλονιστική ματιά στο πιο σύγχρονο είδος πολέμου: την καθημερινή μάχη που δίνει κάθε μητέρα για την ανατροφή των παιδιών της, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, εφτά μέρες τη βδομάδα.

Είναι η εξομολόγηση της "Μητέρας – Τίγρης", μιας γυναίκας επιτυχημένης επαγγελματικά και ταυτόχρονα παραδοσιακά αφοσιωμένης στην οικογένειά της.

Μέσα από τις σελίδες του, αποκαλύπτει τα οφέλη αλλά και το κόστος τού να μεγαλώνει τα παιδιά της, Σοφία και Λούλου, με τον αυστηρό τρόπο της απαιτητικής κινεζικής παράδοσης, όπου μόνο η πρωτιά είναι αποδεκτή, απέναντι στον πιο χαλαρό, ανεκτικό και ήπιο τρόπο της δυτικής κοινωνίας. Η διήγησή της άλλοτε προκλητική και άλλοτε πνευματώδης είναι διανθισμένη με μοναδικά αιχμηρό χιούμορ.

Το βιβλίο της Amy Chua έγινε bestseller στις ΗΠΑ, δημιούργησε θύελλα συζητήσεων και αντιπαραθέσεων και στη συνέχεια μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες, μπαίνοντας δυναμικά στις λίστες των bestseller στην Μεγ. Βρετανία, την Γερμανία, το Ισραήλ, την Κορέα, την Πολωνία, την Κίνα και την Ταϊβάν.

"Εάν μπορούσα να πατήσω ένα μαγικό κουμπί και να επιλέξω ανάμεσα στην ευτυχία ή την επιτυχία για τα παιδιά μου, φυσικά θα διάλεγα χωρίς σκέψη την ευτυχία. Όμως δεν είναι τόσο απλό. Ο κόσμος μας είναι σκληρός, και η πραγματική αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πρέπει να κατακτηθεί". Amy Chua

Η Amy Chua είναι Αμερικανίδα κινεζικής καταγωγής. Είναι καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Γέιλ. Το "Μητέρα – Τίγρη" είναι το τρίτο της βιβλίο, ενώ τα δύο προηγούμενα, επίσης πετυχημένα, είναι επιστημονικά και έχουν μπει στις λίστες των bestseller των New York Times. Ζει με το σύζυγό της, τις δύο κόρες της και τα δυο σκυλιά τους, στο Νιού Χέιβεν του Κονέκτικατ.

 
“Κοιμήσου γαμώτο κι όνειρα γλυκά”/Παπαδόπουλος
Νεογέννητα

KOIMOISOU-GAMOTO-exofΣυγγραφέας: Adam Mansbach

Mετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Το "Κοιμήσου γαμώτο κι όνειρα γλυκά" είναι ένα βιβλίο για τους γονείς που ζουν στον πραγματικό κόσμο. Εκεί όπου τα νυσταγμένα ζωάκια και τα χαριτωμένα ποιηματάκια δεν αρκούν για να στείλουν τα μικρά μας στο καθημερινό τους ταξίδι για την ονειροχώρα.

Αθυρόστομο, στοργικό, ειλικρινές και ξεκαρδιστικό, αποτυπώνει την ανομολόγητη καθημερινή δοκιμασία τού να βάζεις το μικρό σου αγγελούδι για ύπνο.

Το τέλειο δώρο για νέους ή μελλοντικούς γονείς!

Η τρυφερή και γεμάτη σουρρεαλιστικές αντιθέσεις εικονογράφηση του Ricardo Cortes, τονίζει ακόμη περισσότερο τη συναισθηματική φόρτιση του κειμένου.

Προσοχή: Ακατάλληλο δι' ανηλίκους!

 
Η αδικία που πληγώνει / Αρμός
Διαπαιδαγώγηση

Η αδικία που πληγώνει / ΑρμόςΣυγγραφέας: Δημήτρης Καραγιάννης

Η αδικία που πληγώνει ανατρέχει στα επώδυνα βιώματα της παιδικής ηλικίας.

Αναζητάει τους όρους και τις συνθήκες που την παράγουν στο οικογενειακό περιβάλλον. Καταγράφει τις προσδοκίες για την απάλειψή της, αλλά και τις επώδυνες ματαιώσεις στις συντροφικές σχέσεις.

Επεξεργάζεται την εμφάνισή της στο εργασιακό περιβάλλον.

Αναδεικνύει όμως την δυνατότητα να μην ταυτιστεί η μοίρα του ανθρώπου με τα τραύματά του, γιατί κάτι τέτοιο θα οριζόταν ως μοιραία παράδοση στην κατάθλιψη.

 
Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια / Αρμός
Διαπαιδαγώγηση

Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια / Αρμός Συγγραφέας: Ματθαίος Γιωσαφάτ

H ανάπτυξη του παιδιού και η οικογενειακή κατάσταση μέσα στην οποία μεγαλώνει, παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή και την προσωπικότητά του, στον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, στον τρόπο που ο ίδιος αργότερα θα δημιουργήσει μια οικογένεια, θα γίνει σύντροφος, θα γίνει γονιός. Πόσο μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές;

Ποιες βάσεις είναι αυτές που μας έδωσαν οι γονείς μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να γίνουμε «κοινωνοί»μιας σωστής ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του παιδιού;

Στο βιβλίο αυτό, ο Ματθαίος Γωσαφάτ, κάνει μια εισαγωγή στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον έκτο χρόνο της ζωής του.

 
Πώς να γίνετε σπουδαίος μπαμπάς / Μίνωας
Διαπαιδαγώγηση

Πώς να γίνετε σπουδαίος μπαμπάς / ΜίνωαςΣυγγραφέας: Ίαν Μπρους

Στο βιβλίο αυτό ο Ίαν Μπρους εξηγεί με πολύ κατανοητό τρόπο τι σημαίνει να είναι κανείς σπουδαίος μπαμπάς: O ρόλος του σπουδαίου μπαμπά είναι μια διαδικασία, όχι ένας τελικός στόχος. Όσο περισσότερο εφαρμόζετε τις τεχνικές που θα ανακαλύψετε εδώ τόσο καλύτερος θα γίνεστε. Αν τα παιδιά σας γίνουν κάποια μέρα γονείς, το πιθανότερο είναι να γίνουν σπουδαίοι γονείς όπως εσείς.

Με τη χρήση καθημερινής γλώσσας και με πολλές συμβουλές που οι μπαμπάδες μπορούν να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά της πατρότητας, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν ούτε ίχνος του ανδρισμού τους, ο Ίαν Μπρους θα σας δώσει τη δυνατότητα να γίνετε ένας σπουδαίος μπαμπάς. Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο Πώς να γίνετε σπουδαία μαμά.

 
Ο πρώτος χρόνος του μωρού μου: Σημειωματάριο / Μεταίχμιο
Νεογέννητα

Ο πρώτος χρόνος του μωρού μου: Σημειωματάριο / ΜεταίχμιοΜετάφραση: Λουίζα Μητσάκου

Ένα πρωτότυπο βιβλίο-σημειωματάριο που έχει ως στόχο να διευκολύνει τους νέους γονείς στο μεγάλωμα του μωρού τους. Μήνα με τον μήνα, βρίσκουν πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για τον ύπνο του μωρού, τη διατροφή, τη συναισθηματική ζωή, την υγεία του, που τους βοηθούν να παρακολουθούν την καλή φυσική του κατάσταση και την ανάπτυξή του.

Μπορούν επίσης να σημειώνουν τα ραντεβού με τον παιδίατρο, τις εντυπώσεις τους και όλα όσα σημαδεύουν την καινούργια τους ζωή με το παιδί τους: τα πρώτα του χαμόγελα, το αγαπημένο του παιχνίδι, το πρώτο του δοντάκι, τα πρώτα του βήματα... Ένα σημειωματάριο που σιγά σιγά θα γεμίσει με υπέροχες αναμνήσεις.

 
Το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης μου / Μεταίχμιο
Εγκυμοσύνη

Το ημερολόγιο της εγκυμοσύνης μουΜετάφραση: Λουίζα Μητσάκου

Ένα πρωτότυπο ημερολόγιο που επιτρέπει στις μέλλουσες μητέρες να παρακολουθήσουν την εγκυμοσύνη τους, εβδομάδα την εβδομάδα. Δίπλα στις πληροφορίες και στις συμβουλές που δίνονται υπάρχει χώρος για να σημειώσουν τις προγραμματισμένες εξετάσεις και τα ραντεβού, τις δουλειές που πρέπει να κάνουν, τις εντυπώσεις και τις σκέψεις τους. Έτσι θα μπορέσουν να οργανώσουν τη ζωή τους με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να βιώσουν την εγκυμοσύνη τους με τη γαλήνη και την ηρεμία που τους αξίζουν.

Οδηγός γονιμότητας/εκδόσεις Μίνωας

Ο πολύτιμος αυτός οδηγός απευθύνεται σε ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί, αλλά και στις γυναίκες που θέλουν να μάθουν πως λειτουργεί ο θαυμαστός μηχανισμός της γονιμότητας μέσα στο ίδιο τους το σώμα.

Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται θέματα σχετικά με:

 • -την επίτευξη εγκυμοσύνης με φυσιολογικό τρόπο
 • -την προστασία της γονιμότητας
 • -τα προβλήματα υπογονιμότητας στον άνδρα και στη γυναίκα
 • -τη θεραπεία υπογονιμότητας
 • -την εξωσωματική γονιμοποίηση
 • -τη δωρεά ωαρίων, σπέρματος και εμβρύων
 • -την παρένθετη μητρότητα
 • -τις ψυχολογικές επιπτώσεις στα υπογόνιμα ζευγάρια
 • -τη συναισθηματική αντιμετώπιση της υπογονιμότητας
 • -τις αποβολές
 • -τον αποχαιρετισμό του ονείρου
 • -την υιοθεσία