familylife.gr
Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας!

SoutzoukakiaΤης Δώρας Αλεξοπούλου

Υλικά για τα κεφταδάκια:

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδες σκόρδο 
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 χοντρές φέτες ψίχα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για τα κεφταδάκια

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κιλό φρέσκες ντομάτες πολτοποιημένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1-2 κουταλιές ντοματοπελτέ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση των κεφτέδων:

Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει. Στη συνέχεια το σφίγγουμε στις παλάμες μας να φύγει το νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Τρίβουμε το κρεμμύδι, το στίβουμε με τις παλάμες μας να φύγουν τα υγρά του και το βάζουμε στο μπολ με το ψωμί.

Προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, παίρνουμε από το μείγμα του κιμά μικρές ποσότητες στο μέγεθος, που θέλουμε και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.

Τυλίγουμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι, και τα τηγανίζουμε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Εκτέλεση σάλτσας:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.

Την αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε την ντομάτα για 15 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μείνει με λίγο ζουμί.

Δύο τρία λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους κεφτέδες και τους σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.