familylife.gr
Μυδοπίλαφο!

MudiaPilafiΤης Χρύσας Παπαντώνη

Υλικά:

1 κιλό μύδια, με το κέλυφος
1 φλ. ρύζι μπασμάτι
200 ml λευκό ξηρό κρασί
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
500 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίβουμε σχολαστικά τα κελύφη τους με βουρτσάκι. Αφαιρούμε το γενάκι τους και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα 200 ml κρασιού και αχνίζουμε τα μύδια για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο.

Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε και αφήνουμε τα υπόλοιπα στην άκρη. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και το βάζουμε στη φωτιά.

Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και το σουρώνουμε. Μεταφέρουμε το ρύζι σε μια πιατέλα, απλώνουμε από πάνω τα μύδια, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.