familylife.gr
Ρεβυθοκεφτέδες!

revithiaΤης Ματούλας Καρρά

Υλικά:

200 γρ. ρεβύθια
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλάκια μαϊντανό
1 κουταλάκι κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
χυμό μισού λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε κρύο νερό με τη σόδα από το βράδυ.Τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μίξερ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μισό μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο λίγο να σφίξει.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε (προαιρετικά) και τα τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σρβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.