familylife.gr
Κουραμπιέδες!

kurampiedesΤης Μαρίας Λιγνού

Υλικά:

350 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. βούτυρο γάλακτος παγωμένο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
50 γρ. κονιάκ
1 κιλό αλεύρι μαλακό
180 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χονδροκομμένα
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πρώτα τα βούτυρα με τα αρωματικά και τη ζάχαρη για 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ το μείγμα.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος τα αμύγδαλα.

Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη και αφράτη.

Σχηματίζουμε κουραμπιέδες σε μπουκίτσες ή σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15-20 λεπτά στον αέρα.

Αφού κρυώσουν πολύ καλά οι κουραμπιέδες τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη από πάνω τους.