familylife.gr
Ομελέτα με κολοκύθια

Kolokutho OmeletaΤης Δέσποινας Κεχαγιά

Υλικά για 2 άτομα:

3-4 κολοκύθια μέτρια (15 εκ.)
4-5 αυγά
λάδι
αλάτι
λίγη τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κολοκύθια φέτες στο λαχανοκόφτη 2-3 χιλ. στο πάχος. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό 15' να στραγγίσουν. Τα τηγανίζουμε με το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα ανακατεύουμε απαλά 2-3 φορές μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα γυρίζουμε το τηγάνι, αδειάζουμε το περίσσιο λάδι (προαιρετικά) και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο.

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε από πάνω. Με το πιρούνι τα χαϊδεύουμε λίγο και τα ανασηκώνουμε να εισχωρήσει το αυγό ανάμεσα τους. Όταν ροδίσει από κάτω, με ένα καπάκι ή πιατέλα τη γυρίζουμε από την άλλη.