familylife.gr
Κρέπες με σοκολάτα και φράουλες!

Crepes sokoΤης Χρύσας Δρακάκη

Υλικά για 2-4 άτομα:

Για τις κρέπες:

1/3 κούπας νερό
2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 χτυπημένο αυγό
¼ κούπας γάλα

Για τη γέμιση:

100 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες

Εκτέλεση:

Για τις κρέπες:

Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό, το γάλα, το αυγό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη μας μια παχύρευστη μορφή.

Ταυτόχρονα λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας για 5 λεπτά.

Για τη γέμιση:

Στη συνέχεια σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μια μεγάλη κουταλιά της ζύμη και ψήνετε για 4-5 λεπτά, και αμέσως αναποδογυρίζετε και ρίχνετε τη μαύρη σοκολάτα και τις φράουλες.

Κατόπιν σε μέτρια φωτιά φτιάχνετε τις υπόλοιπες 4 κρέπες.

Έπειτα κλείνετε την κρέπα σε σχήμα χονάκι και σερβίρετε.