familylife.gr
ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πέρκα στο φούρνο με πατάτες: Mια υγιεινή συνταγήΠολλά παιδιά δεν τρώνε ψάρια είτε γιατί δεν τους αρέσουν, είτε γιατί δεν τα συνηθίζουν οι γονείς τους. Ο φόβος άλλωστε «μην πνιγούν» με τα κόκκαλα καταδιώκει κάθε μαμά. Μια ωραία ιδέα για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά των ψαριών χωρίς φόβο και «ξεγελώντας» τον ουρανίσκο των μικρών σας, είναι το φιλέτο πέρκας στο φούρνο με πατάτες. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να τηγανίσετε το ψάρι και να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

Καλή σας όρεξη!

Της Βασιλικής Ξανθού

Υλικά:

  • -1 κιλό πέρκα φιλέτο
  • -1 κιλό πατάτες
  • -1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • -6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • -1-2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • -2-3 σκελίδες σκόρδο
  • -1 ματσάκι μαϊντανό
  • -Χυμό από ένα λεμόνι
  • -Ελαιόλαδο
  • -Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση:

  • -Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το σκόρδο.
  • -Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό του λεμονιού, το θυμάρι και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
  • -Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε καλά, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • -Πάνω από τις πατάτες τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ψήνουμε για μία περίπου ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Η συμβουλή μας: Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή και με οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού, όπως σολωμό, γλώσσες ή γαλέο.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο "ΣΥΝΤΑΓΗ".