familylife.gr
Γλυκό κοτόπουλο με πορτοκάλι!

kotopoulo souvlakiΤης Νατάσας Αλεξάκη

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο κουτί μπύρας
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
χυμός από 1 1/2 πορτοκάλια
3 κουταλάκια μέλι
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλία ζωμό λαχανικών σε σκόνη
2 κουταλάκια corn flour
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο να ασπρίσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και στη συνέχεια την μπύρα. Προσθέτουμε το μέλι, την πάπρικα, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά αφού προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

Όταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο παίρνουμε λίγη από τη σάλτσα, διαλύουμε σ'αυτήν το corn flour και το προσθέτουμε στο φαγητό μας.

Το αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με ρύζι!