familylife.gr
Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα στο φούρνο με πατάτες!

kotopoulo moustardaΤης Αγγελικής Λαδά

Υλικά:

1 κοτόπουλο
8-9 πατάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. σούπας μέλι
1 κ. σούπας μουστάρδα
1-2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το κοτόπουλο.

Στο multi χτυπάμε το λάδι, το μέλι, την μουστάρδα και το λεμόνι.

Περιχύνουμε το μείγμα να πάει παντού. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα στις πατάτες και το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Μόλις πάρει χρώμα από την μία πλευρά γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Θέλει λίγη προσοχή στο ψήσιμο γιατί το κοτόπουλο παίρνει χρώμα γρήγορα λόγω μελιού. Αν δείτε ότι οι πατάτες δεν έχουν ακόμα ξεροψηθεί όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, σκεπάστε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.