familylife.gr
Γαριδομακαρονάδα!

GaridomakaronadaΤης Λευκής Παπαδοπούλου

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό γαρίδες
2 ντοματάκια
1 με 2 κρεμμύδια ξερά
λάδι
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
σκόρδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις γαρίδες για περίπου 20 λεπτά και ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο, και το νερό τους το σουρώνουμε ώστε, μέρος του να το χρησιμοποιήσουμε για τη σάλτσα και το υπόλοιπο για τα μακαρόνια.

Για τη σάλτσα:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και είτε το τσιγαρίζουμε είτε το μαραίνουμε στο ζωμό από τις γαρίδες.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγο λάδι, το σκόρδο λίγο ακόμα από το ζωμό και αλάτι, πιπέρι, ξύδι και μαϊντανό.

Αφήνουμε να σιγοβράζει και στο τελευταίο 5λεπτο, ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα και τις γυρίζουμε διακριτικά να πάρουν σάλτσα από όλες τις μεριές.

Το ζουμί από τις γαρίδες το βάζουμε πάλι να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια κατά τα γνωστά.

Αν θέλουμε τα μακαρόνια μας να απορροφήσουν όλη τη σάλτσα με το που θα τα σουρώσουμε τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.