familylife.gr
Ρεβίθια με σάλτσα από ταχίνι!

revithiaΤης ζωής Κυριάκη

Υλικά:

4 γλυκοπατάτες
800 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
¼ της κούπας μαϊντανό
¼ του κουταλιού του γλυκού κανέλα
½ κουτάλι του γλυκού κόκκινη πιπεριά
1 λεμόνι ο χυμός και ξύσμα
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
λίγο νερό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες, το μισό σκόρδο, την κανέλα, τις πιπεριές, το αλάτι και τις 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε σε ένα σκεύος για ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά και ακολούθως χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το καρότο, το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού.

Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα πολύ καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχίνι.

Για τη σάλτσα:

Ανακατεύουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο σκόρδο, το νερό, αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.