familylife.gr
Γλυκό του κουταλιού καρπούζι!

images-assets-sections-eimai-gynaika-diatrofi-GynaikaKarpouzi-208x300Της Μαρίας Ψαρρού

Υλικά
17 - 18 τετράγωνα κομμάτια χοντρό καθαρισμένο φύλλο καρπουζιού
3 - 4 κουταλιές ασβεστόσκονη
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
βανίλια
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και κόβετε τα φύλλα του καρπουζιού σε τετράγωνα κομμάτια.

Τα ρίχνετε σε λεκάνη στην οποία έχετε βάλει το νερό με την ασβεστόσκονη και τα αφήνετε για 2 ώρες ενώ κατά διαστήματα τα ανακινείτε.

Τα βγάζετε, τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφού μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα βάζετε σε κρύο νερό μαζί με το χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνετε για 15 λεπτά.

Βάζετε σε άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τα βάζετε σε δυνατή φωτιά.

Αφού βράσουν για ένα λεπτό τα κατεβάζετε και τα αφήνετε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.

Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε βανίλια και τα βράζετε. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν "δέσει" το σιρόπι.

Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Tips:

-Δεν ρίχνουμε την ασβεστόσκονη κατευθείαν στο νερό. Την βάζουμε πρώτα μέσα σε ένα σακουλάκι από λεπτό ύφασμα.

-Χρησιμοποιούμε τον ασβέστη που βρίσκουμε στα καταστήματα υλικών οικοδομής.