familylife.gr
Παραδοσιακό Μυδοπίλαφο!

midopilafoΤης Ελένης Παπακωνσταντίνου

Υλικά:

2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
1½ κιλό φρέσκα μύδια
1/4 φλ.τσ λευκό κρασί
1/2 φλ.τσ ελαιόλαδο
1 φλ.τσ ρύζι καρολίνα
ντοματάκια κονσέρβας: ντοματάκια κονσέρβας 300
1 κ.σουπας ντοματοπελτέ
1 πιπερίτσα καυτερή
αλάτι
πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Καθαρίσετε τα κελύφη των μυδιών τα πλένετε καλά. Τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν.

Κρατάτε 5-6 μύδια ολόκληρα για το γαρνίρισμα και από τα υπόλοιπα κρατάτε μόνο την ψίχα τους.

Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα. Προσθέτετε την ψίχα των μυδιών και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι και το αλατοπίπερο.

Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα με τα μύδια, ρίχνετε το ρύζι και ανάλογο νερό για το πιλάφι.

Αποσύρετε το φαγητό από την εστία πριν απορροφήσει όλα τα υγρά του και εφόσον έχει μαλακώσει το ρύζι.

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε γαρνίροντας με τα ολόκληρα μύδια που κρατήσατε.