familylife.gr
Σορμπέ Καρπούζι!

GranitaKarpouziΤης Κατερίνας Πέτρου

Υλικά:

2 φλιτζάνια χυμό καρπουζιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 φύλλα ζελατίνας (τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

Εκτέλεση:

Για το χυμό καρπουζιού μπορούμε, είτε χρησιμοποιήσουμε αποχυμωτή είτε να το πολτοποιήσουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μετά να το στραγγίσουμε, για να διαχωρίσουμε το χυμό από τα κουκούτσια.

Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα δύο φύλλα ζελατίνας και το χυμό λάιμ στο χυμό καρπουζιού, και βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά.

Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη. Μετά από δυο-τρεις ώρες που το μείγμα έχει παγώσει, το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μπλέντερ αρκετά χωρίς όμως να ρευστοποιηθεί τελείως και σερβίρουμε αμέσως!