familylife.gr
Μελιτζάνες Ογκρατέν!

MelitzanesTiganitesΤης Ευαγγελίας Μάρκου

Υλικά:

6 μελιτζάνες χοντρές
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. τυρί παρμεζάνα
αλάτι
πίπερι
4 αυγά
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση:

Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπήστε τη μελιτζάνα, αλατίστε και αφήστε να στραγγίξουν ανάποδα.

Ξεπλύνετε καλά και μετά τηγανίστε σε καυτό λάδι. Αφήστε να κρυώσουν και να στραγγίξουν από τα λάδια.

Με ένα κουταλάκι βγάλτε προσεκτικά τη σάρκα και λιώστε τη με ένα πιρούνι.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το αλεύρι. Σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε μέχρι να πήξει.

Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τον πουρέ τις μελιτζάνας.

Γεμίστε της μελιτζάνες και βάλτε τις σε ταψί. Πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά και τυράκι και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.