familylife.gr
Τηγανητός Γαύρος!

GaurosTiganitosΤης Μαρίας Παπαδοπούλου

 

Υλικά:

γαύρος ολόφρεσκος
αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
λεμόνι

Εκτέλεση:

Kαθαρίζετε τα ψάρια και τα πλένετε πολύ καλά. Τα αφήνετε να στραγγίξουν και αν είναι εύκολο τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Βάζετε το λάδι να κάψει.

Ανακατεύετε σε μεγάλη σακούλα τροφίμων αλεύρι με μπόλικο αλατοπίπερο.

Kλείνετε τη σακούλα και την ανακινείτε δυνατά ώστε να αλευρωθούν καλά τα ψάρια. Τα βγάζετε από την σακούλα και τα τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ρίχνετε τα ψάρια στο τηγάνι και τα ροδίζετε και από τις δυο πλευρές. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα ψάρια.

Σερβίρετε με λεμόνι και φυσικά με βλίτα!