familylife.gr
Κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι!

chicken honeyΤης Κάτιας Αποστόλου

Υλικά

12 μπουτάκια κοτόπουλου
100 γρ. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδου
½ κ.σ. τζίντζερ
100 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
100 γρ. σάλτσα σόγιας
300 γρ. νερό
σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. σησαμέλαιο

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει.

Προσθέτουμε τα μπουτάκια και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίζουν καλά από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, μετά από 1 λεπτό σβήνουμε το φαγητό μας με με λίγο ξίδι.

Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σόγια και το νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί η κατσαρόλα μέχρι τη μέση.

Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια,  μεταφέρουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 45 λεπτά, έως ότου γλασάρει η σάλτσα. 

1 λεπτό πριν βγουν από τη φωτιά, προσθέτουμε το σουσάμι και το σησαμέλαιο, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε.

Για να καβουρντίσουμε σουσάμι το βάζουμε σε ζεστό τηγάνι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά έως ότου σκουρύνει.

Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.