familylife.gr
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ΣΕ ΓΑΣΤΡΑ)

Από την Βάσω Αρ., Κ. Πατήσια

Υλικά:

  • -ένα κιλό χοιρινό μπούτι (προτιμούμε γάλακτος)
  • -7-9 πατάτες
  • -χυμό από δύο πορτοκάλια 
και ένα λεμόνι
  • -μισή κούπα λευκό κρασί
  • -μία κουταλιά μέλι
  • -μία σκελίδα σκόρδο
  • -μία κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • -μισή κούπα ελαιόλαδο
  • -αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • -Χαράζουμε στο μπούτι μερίδες (καλύτερα να το κάνει ο κρεοπώλης σας).
  • -Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες και πλύνουμε το κρέας πολύ καλά τα βάζουμε στην γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  • -Φτιάχνουμε ένα ενιαίο μείγμα με το σκόρδο, τους χυμούς των πορτοκαλιών και του λεμονιού, το κρασί, το μέλι και την μουστάρδα (το χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά). 
  • -Περιχύνουμε τις πατάτες και το κρέας και ανακατεύουμε για να πάει παντού. 
  • -Τέλος ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. 
  • -Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 150c-160c και στη συνέχεια ψήνουμε για μία ώρα με ανοιχτό καπάκι στους 180c για να πάρει χρώμα γυρίζοντας το κρέας και από τις δύο πλευρές, τουλάχιστον από τέσσερις φορές.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο "ΣΥΝΤΑΓΗ".