familylife.gr
Η βασιλόπιτα του 2014!

Vasilopita 2014Της Βασιλικής Σταυροπούλου

Υλικά

2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού βούτυρο
7 αυγά
1 ποτήρι του νερού γάλα
3 ποτήρια του νερού αλεύρι
4 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι του νερού αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
2 βανίλιες
1/3 φ.τ. κονιάκ
2 πορτοκάλια (ξύσμα)

 

 

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν, στην συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα-ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα). Αδειάζουμε το μείγμα και δεν ξεχνάμε να ρίξουμε το φλουρί!

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Αφού ψηθεί πασπαλίζουμε την Βασιλόπιτα μας με ζάχαρη άχνη!