familylife.gr
Κεφτέδες σαν αφρός!

keftedakiaΤης Αφροδίτης Καραπάνου

Υλικά

800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
1 αυγό
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
1 κ.σ. μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
αλεύρι

 

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια, το αυγό, τα μυρωδικά. το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για να ενωθούν.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30λεπτά, έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια.

Πλάθουμε τους κεφτέδες και στη συνέχεια τους αλευρώνουμε.

Έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.