familylife.gr
Η Φασολάδα της γιαγιάς!

fasoladaΥλικά

500 γρ. φασόλια χοντρά
2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο
1/2 κόκκινη πιπεριά
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. ντοματοπελτές
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό.

Την επόμενη μέρα το πρωί βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια, να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.

Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε βραστό νερό για να βράσουν πιο γρήγορα.

Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ.