familylife.gr
Σπιτικά Burger!

HomemadeBurgerΥλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλάκι πάπρικα
4 φέτες τυρί
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
3 αγγουράκια τουρσί κομμένα φετούλες
2 φύλλα μαρούλι
1 ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κέτσαπ
Αλάτι

Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με την πάπρικα και μισό κουταλάκι αλάτι. Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μπιφτέκια.

Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα Burger για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μόλις γυρίσουμε τα μπιφτέκια βάζουμε πάνω τους το τυρί για να λιώσει.

Κόβουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα ζεσταίνουμε στην τοστιέρα.

Αλείφουμε τη βάση από τα ψωμάκια με κέτσαπ, βάζουμε μαρούλι, τουρσί, μπιφτέκι, κρεμμύδι, καλύπτουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε.