familylife.gr
Ζουμερά Μελομακάρονα!

melomakaronaΤης Πηνελόπης Θεοδώρου 

Υλικά

400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
530 γρ. ελαιόλαδο
1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. κανέλα
1/6 κ.γ. γαρύφαλλο
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
ξύσμα πορτοκαλιού
καρύδια (ψιλοκομμένα)

Για το σιρόπι

500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
2 ξυλάκια κανέλας
100 γρ. μέλι για το μέλωμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, την σόδα, την άχνη και όλα τα μυρωδικά (κανέλα,γαρύφαλλο).

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι,συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη επιφάνειά τους σε τρίφτη για να αποκτήσουν ωραία όψη.

Τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου.

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω λίγο μέλι και τα καρύδια.

Πως φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, τα ξυλάκια κανέλας και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.